Daha Fazla Gör

    Son Yazılar

    ZELENSKİY: ABLUKA DEVAM EDERSE, MİLYONLARCA İNSAN AÇLIKTAN ÖLEBİLİR 

    Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Rus ablukasının kalkması için bir kez daha çağrıda bulundu. Zelenskiy: “Rusya’nın ablukası devam ederse, milyonlarca insan açlıktan ölebilir” dedi.

    Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, “Rusya’nın, Ukrayna’nın Karadeniz limanlarına yönelik ablukası devam ederse, milyonlarca insan açlıktan ölebilir” dedi.
    Rusya’nın, Ukrayna tahılının ihracatına engel olduğu tartışmaları sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yeni bir açıklamada bulundu. Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamasında, “Rusya, Ukrayna’nın Karadeniz limanlarını engelledi ve böylece dünya korkunç bir gıda krizinin eşiğine geldi. Küresel pazarda dengeleyici rol oynayan buğday, mısır, bitkisel yağ ve diğer ürünlerimizi ihraç edemiyoruz. Bu, ne yazık ki onlarca ülkenin gıda kıtlığı ile karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor. Rusya’nın Karadeniz limanlarına yönelik ablukası devam ederse milyonlarca insan açlıktan ölebilir” dedi.

    Devlet Başkanı Zelenskiy’nin, Ukrayna limanlarına yönelik Rus ablukasının nasıl kaldırılacağı konusunda İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve diğer liderlerle görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.
    Rusya’nın engel olduğu gerekçesiyle Ukrayna’daki 20 milyon tondan fazla tahılın ihracat edilmediği ifade edilmişti.

    FAO GENEL DİREKTÖRÜ: KÜRESEL GIDA TİCARETİ SİSTEMİMİZİ KORUMALIYIZ

    Öte yandan İtalya Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO), G7 Dönem Başkanı Almanya, G20 üyesi Türkiye ve gıda krizinden en çok etkilenen ülkelerden Lübnan’ın eş başkanlığında Akdeniz havzasındaki 24 ülke ve 7 uluslararası kuruluşun katılımıyla gıda krizine çözüm bulmak üzere “Gıda Güvenliği Krizi Akdeniz Bakanlar Diyaloğu”nun ilk toplantısı dün çevrim içi yapıldı.

    Toplantı da konuşan FAO Genel Direktörü Çü Dongyü, küresel gıda krizi için eyleme geçme çağrısında bulundu. FAO Genel Direktörü Çü, Ukrayna’daki çatışmanın yol açtığı krizi, toprağın ve suyun verimli kullanılması, tarım-gıda zincirinin iyileştirilmesi için orta ve uzun vadede eylemleri hayata geçirmek için kullanmaları gerektiğini söyledi.

    Bölge ülkelerini, Ukrayna’daki savaşın şiddetlendirdiği gıda güvenliğindeki riskleri azaltmak için çalışmaya ve bu konuda acilen harekete geçmeye çağıran Çü, “Bu kriz, bir eylem çağrısıdır. Küresel gıda ticareti sistemimizi korumalıyız.” dedi.

    Çü, FAO’nun bilime dayalı çözümler sağlamak amacıyla tarafsız profesyonel katkı sağlamak için burada olduğunu dile getirdi.

    Direktör Çü, gıda israfının azaltılması, tarımsal üretimde bilimsel yaklaşımların benimsenmesi ve çevre dostu gıda zincirlerinin oluşturulması tavsiyesinde bulundu.

    Çiftçilerin her zaman krizlerle karşı karşıya olduğunu dile getiren Çü, Ukrayna’daki çatışma, iklim değişikliği gibi nedenlerden şokların şiddetinin ve sıklığının arttığını, yükselen gübre fiyatlarının da küresel çapta bir sonraki hasadı tehlikeye attığını kaydetti.

    Son Yazılar

    Önerilen Yazılar

    ×
    ×